Hlavní obrázek stránky

Tisková zpráva: Asociace českých výrobců dodává zdravotnické vybavení na Ukrajinu

Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků (AVDZP) se aktivně zapojila do pomoci Ukrajině a díky dodávkám svých členských firem zajistila pro válkou postiženou zemi velký objem potřebného zdravotnického vybavení.

AVDZP velmi rychle připravila tři tisíce záchranných setů, které obsahují nejžádanější produkty – obinadla, škrtidla, dezinfekci, léčivé krytí ran a další. Finanční prostředky na nákup těchto zdravotnických prostředků poskytla nezisková organizace Post Bellum. Kompletaci, balení a značení setů zajistila společnost Viacell. Všichni čeští výrobci nabídli své produkty buď za nákladové ceny, nebo s výraznou slevou.

Hodnota záchranných setů dosahuje 1,6 milionu korun a je součástí širších dodávek zdravotnických prostředků za zhruba 15 milionů korun, které firmy AVDZP vypravily během minulého týdne. Na Ukrajinu tak z Česka v minulých dnech zamířily například operační nástroje, vakuové dlahy a ortézy i speciální zdravotnické přístroje včetně ventilátorů a defibrilátorů.

„Snažíme se maximálně vyjít vstříc akutním potřebám na základě konkrétních požadavků zprostředkovaných zejména ukrajinským velvyslanectvím a přes naše tuzemské partnery zajišťující dodávky na Ukrajinu,“ řekla předsedkyně představenstva AVDZP Jana Vykoukalová. Ocenila také mimořádně efektivní a promptní spolupráci s organizací Post Bellum a Ministerstvem vnitra ČR, které humanitární pomoc koordinuje a realizuje prostřednictvím Hasičského záchranného sboru a Národního asistenčního centra pro Ukrajinu.

Nabídka darů

Řada členských firem AVDZP zároveň nabídla další pomoc Ukrajině formou darů. O předání darovaných zdravotnických prostředků v zemi, která je v současnosti zmítaná válečným konfliktem, projevila zájem Oblastní charita Červený Kostelec. Ta zajišťuje dodávky i do odlehlejších oblastí Ukrajiny. Celková hodnota nabídnutých darů prostřednictvím AVDZP dosahuje 23 milionů korun. Čeští výrobci nabízejí mimo jiné spotřební zdravotnický materiál, polní lehátka, infúzní soupravy, plicní ventilátory i EKG přístroje.

„K nabídkám pomoci Ukrajině formou darů svých produktů se přidávají další členské firmy naší asociace,“ uvedla Jana Vykoukalová. AVDZP je v kontaktu s organizacemi Post Bellum, Oblastní

charita Červený Kostelec i Hasičským záchranným sborem, aby mohla podle aktuálních potřeb a možností firem zajišťovat další dodávky. Z informací Oblastní charity vyplývá, že Ukrajinci nyní mají zájem o veškeré zdravotnické prostředky.

Pro další informace:

Jana Vykoukalová, předsedkyně představenstva AVDZP – tel.: 732 843 368

Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků je největší českou asociací ve zdravotnickém průmyslu. Sdružuje více než sto českých výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků, technologií a služeb. Hlavním posláním je podpora členů a vytváření co nejlepších podmínek pro jejich podnikání a růst. Asociace vznikla v roce 1992 a za třicet let svého fungování se vypracovala v přední české profesní a stavovské sdružení, které zastupuje a hájí zájmy svých členů ve všech oblastech podnikání.

HFAG přijal návštěvu velvyslance České republiky

HFAG přijal návštěvu velvyslance České republiky

Dne 29. února 2024 přijala Letecká vojenská nemocnice Galeão (HFAG) návštěvu velvyslankyně České republiky Její Excelence Pavly Havrlíkové a byla přijata ředitelem HFAG podplukovníkem Marcelo Sávio da Silva Martins. Návštěvu koordinoval lékařský plukovník Jayme Alberto Mendes, lékařský podplukovník Humberto Silva Fonseca a lékařský kapitán Moisés Bonifácio das Neves.

Číst více
POUR FÉLICITER 2024

POUR FÉLICITER 2024

Číst více
Arab Health 2024, Dubaj UAE, 29. 1. - 1. 2. 2024

Arab Health 2024, Dubaj UAE, 29. 1. - 1. 2. 2024

Číst více