Hlavní obrázek stránky

Rozsáhlé krizové cvičení na letišti ve Vídni

16. 11. 2023 se na vídeňském letišti konalo rozsáhlé krizové cvičení, zaměřené na profesionální interakci v případě nouze.

 Scénář cvičení simuloval situaci s cestujícím na palubě letadla, kterému byla diagnostikována vysoce infekční nemoc. Účastnily se ho klíčové organizace, včetně státního zdravotního ředitelství Dolního Rakouska, hasičského sboru, Flughafen Wien AG a Austrian Airlines. Nedílnou součástí cvičení byl i izolační transportní prostředek Biovak od EGO Zlín.

Cvičení zahrnovalo opatření na palubě i po přistání, koordinaci s úřady a havarijními organizacemi a hodnocení dopadů na provozní procesy. Zúčastnilo se přibližně 80 lidí, včetně testovacích cestujících. Státní rada pro zdraví Dolního Rakouska, Ulrike Königsberger-Ludwig, ocenila úspěch cvičení a zdůraznila důležitost profesionální spolupráce v takových situacích.

Julian Jäger a Günther Ofner ze společnosti Flughafen Wien AG poděkovali všem zúčastněným za úspěšnou spolupráci, zatímco Francesco Sciortino z Austrian Airlines zdůraznil význam krizových cvičení pro letecký průmysl. Cvičení mělo za cíl zdokonalit komunikaci a spolupráci mezi organizacemi a partnery, aby bylo zajištěno hladké jednání v případě nouze na letišti.

HFAG přijal návštěvu velvyslance České republiky

HFAG přijal návštěvu velvyslance České republiky

Dne 29. února 2024 přijala Letecká vojenská nemocnice Galeão (HFAG) návštěvu velvyslankyně České republiky Její Excelence Pavly Havrlíkové a byla přijata ředitelem HFAG podplukovníkem Marcelo Sávio da Silva Martins. Návštěvu koordinoval lékařský plukovník Jayme Alberto Mendes, lékařský podplukovník Humberto Silva Fonseca a lékařský kapitán Moisés Bonifácio das Neves.

Číst více
POUR FÉLICITER 2024

POUR FÉLICITER 2024

Číst více
Arab Health 2024, Dubaj UAE, 29. 1. - 1. 2. 2024

Arab Health 2024, Dubaj UAE, 29. 1. - 1. 2. 2024

Číst více