Hlavní obrázek stránky

Průmyslový den“ zaměřený na vojenské zdravotnictví pořádaný ve spolupráci s Ministerstvem obrany ČR (Sekce průmyslové spolupráce)

Dne 30. 5. 2024 se v prostorách akademie firmy EGO Zlín uskutečnil druhý ročník akce, která si klade za cíl vytvoření neformálního prostoru pro představení inovativních řešení firem z oblasti vojenského zdravotnictví. Firmy na jedné straně zastupovali členové Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků (AVDZP), Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu (AOBP) a další zájemci mimo uvedené asociace, a na straně druhé se akce účastnili zástupci armády, Sekce vojenského zdravotnictví a Ministerstva obrany.

Významným obohacením programu bylo také vystoupení zástupců nadačního fondu Phoenix Tactical Care, který vznikl na jaře roku 2023 jako nezávislá platforma pro organizaci dobrovolníků a humanitární pomoci Ukrajině. Bylo tak možné sdílet informace od dobrovolníků zasahujících přímo v exponovaných oblastech Ukrajiny se zástupci Armády České republiky (AČR) a zkušenosti a požadavky zkonzultovat s výrobci produktů, které si kladou za cíl maximalizovat zdravotnickou péči v rámci ozbrojených konfliktů i dalších mimořádných událostí.

Pravidelné setkávání zástupců českých firem se zástupci AČR zvyšuje povědomí o inovacích českého průmyslu, umožňuje předávání zkušeností a zpětné vazby v neformálním prostředí a tím se podílí na zvyšování samostatnosti českého státu v oblasti bezpečnosti a vojenského zdravotnictví.

Zahájení akce se ujali zástupce ředitele Sekce vojenského zdravotnictví plukovník gšt. MUDr. Radek Hubač, za AOBP Ing. Radek Hauerland, za AVDZP Mgr. Jiří Plecitý, MBA a Ing. Karolína Zemanová a za pořadatelskou firmu EGO Zlín, spol. s r.o. Ing. Pavel Kostka.

SAHA EXPO 2024

SAHA EXPO 2024

S potěšením oznamujeme naši účast na SAHA EXPO 2024, přední turecké výstavě pro obranný a letecký průmysl. Akce se bude konat na výstavišti Istanbul Expo Center od 22. do 26. října 2024.

Číst více
CrisCon 2024

CrisCon 2024

Dne 10. září jsme se jako partner akce zúčastili konference CrisCon, zaměřené na krizové řízení a řešení krizových situací.

Číst více
Pozvánka Future Forces 16. - 18. října 2024

Pozvánka Future Forces 16. - 18. října 2024

Vážení obchodní partneři, rádi bychom využili této příležitosti Vás pozvat k návštěvě stánku firmy EGO Zlín na nadcházejícím veletrhu Future Forces 2024 v Praze ve dnech 16.-18. října HALA H4, STÁNEK Č. 431.

Číst více