Hlavní obrázek stránky

HFAG přijal návštěvu velvyslance České republiky

Dne 29. února 2024 přijala Letecká vojenská nemocnice Galeão (HFAG) návštěvu velvyslankyně České republiky Její Excelence Pavly Havrlíkové a byla přijata ředitelem HFAG podplukovníkem Marcelo Sávio da Silva Martins. Návštěvu koordinoval lékařský plukovník Jayme Alberto Mendes, lékařský podplukovník Humberto Silva Fonseca a lékařský kapitán Moisés Bonifácio das Neves.

Po recepci přednesl lékařský plukovník Jayme přednášku na téma: „Příprava HFAG na úrazovou péči s CBRN agenty“ a poté se uskutečnila komentovaná prohlídka v centru pro léčbu popálenin (CTQ) a jeho různých prostředích CBRN. Během návštěvy podplukovník Fonseca a lékařský kapitán Moisés předvedli teoretické a praktické ukázky produktů chemické obrany z České republiky, kde byly zastoupeny i produtky firmy EGO Zlín, které společnost HFAG získala pro olympijské hry v Riu 2016.

Velvyslanec připomněl důležitou spolupráci HFAG v roce 2015, kdy HFAG vyslala zástupce k účasti na „Incoming Mission: Český průmysl pro integrované záchranné systémy a nemocniční léčbu“ a technické návštěvě nemocnice na Bulovce v Praze. Zdůraznil také význam budoucí technické a akademické spolupráce s HFAG.

Její Excelence Pavla Havrlíková ocenila zázemí nemocnice a vyjádřila spokojenost s návštěvou: „Odcházela jsem ohromena vynikajícím zázemím a velkým nasazením, obětavostí, technickými znalostmi a odbornou kapacitou týmu HFAG při péči o oběti agentů CBRN s důrazem na chemickou část."

Průmyslový den“ zaměřený na vojenské zdravotnictví pořádaný ve spolupráci s Ministerstvem obrany ČR (Sekce průmyslové spolupráce)

Průmyslový den“ zaměřený na vojenské zdravotnictví pořádaný ve spolupráci s Ministerstvem obrany ČR (Sekce průmyslové spolupráce)

Dne 30. 5. 2024 se v prostorách akademie firmy EGO Zlín uskutečnil druhý ročník akce, která si klade za cíl vytvoření neformálního prostoru pro představení inovativních řešení firem z oblasti vojenského zdravotnictví. Firmy na jedné straně zastupovali členové Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků (AVDZP), Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu (AOBP) a další zájemci mimo uvedené asociace, a na straně druhé se akce účastnili zástupci armády, Sekce vojenského zdravotnictví a Ministerstva obrany.

Číst více
POUR FÉLICITER 2024

POUR FÉLICITER 2024

Číst více
Arab Health 2024, Dubaj UAE, 29. 1. - 1. 2. 2024

Arab Health 2024, Dubaj UAE, 29. 1. - 1. 2. 2024

Číst více