Hlavní obrázek stránky

HFAG přijal návštěvu velvyslance České republiky

Dne 29. února 2024 přijala Letecká vojenská nemocnice Galeão (HFAG) návštěvu velvyslankyně České republiky Její Excelence Pavly Havrlíkové a byla přijata ředitelem HFAG podplukovníkem Marcelo Sávio da Silva Martins. Návštěvu koordinoval lékařský plukovník Jayme Alberto Mendes, lékařský podplukovník Humberto Silva Fonseca a lékařský kapitán Moisés Bonifácio das Neves.

Po recepci přednesl lékařský plukovník Jayme přednášku na téma: „Příprava HFAG na úrazovou péči s CBRN agenty“ a poté se uskutečnila komentovaná prohlídka v centru pro léčbu popálenin (CTQ) a jeho různých prostředích CBRN. Během návštěvy podplukovník Fonseca a lékařský kapitán Moisés předvedli teoretické a praktické ukázky produktů chemické obrany z České republiky, kde byly zastoupeny i produtky firmy EGO Zlín, které společnost HFAG získala pro olympijské hry v Riu 2016.

Velvyslanec připomněl důležitou spolupráci HFAG v roce 2015, kdy HFAG vyslala zástupce k účasti na „Incoming Mission: Český průmysl pro integrované záchranné systémy a nemocniční léčbu“ a technické návštěvě nemocnice na Bulovce v Praze. Zdůraznil také význam budoucí technické a akademické spolupráce s HFAG.

Její Excelence Pavla Havrlíková ocenila zázemí nemocnice a vyjádřila spokojenost s návštěvou: „Odcházela jsem ohromena vynikajícím zázemím a velkým nasazením, obětavostí, technickými znalostmi a odbornou kapacitou týmu HFAG při péči o oběti agentů CBRN s důrazem na chemickou část."

POUR FÉLICITER 2024

POUR FÉLICITER 2024

Číst více
Arab Health 2024, Dubaj UAE, 29. 1. - 1. 2. 2024

Arab Health 2024, Dubaj UAE, 29. 1. - 1. 2. 2024

Číst více
Rozsáhlé krizové cvičení na letišti ve Vídni

Rozsáhlé krizové cvičení na letišti ve Vídni

16. 11. 2023 se na vídeňském letišti konalo rozsáhlé krizové cvičení, zaměřené na profesionální interakci v případě nouze.

Číst více